STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2012:01

 

Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

19. Tillförsel av kalcium 1980–2010

19. Supply of calcium 1980–2010

 

mg per person och dag

Procent

 

 

1980

1985

1990

2000

2008
 

2009
 

2010
 prel.

2010
 prel.

Bröd och spannmålsprodukter

108

107

109

108

126

125

130

11

Kött och köttvaror

27

24

23

27

35

34

33

3

Fisk, kräft- och blötdjur1

14

15

15

15

26

26

23

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

542

516

456

450

412

404

403

35

Grädde och
mjölkpulver

16

16

18

23

22

24

24

2

Ost

249

261

285

283

291

293

317

27

Ägg

14

15

14

13

13

13

13

1

Matfett2

8

9

9

9

3

3

3

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

37

45

49

55

60

59

59

5

Frukt och bär

30

28

30

28

42

40

42

4

Potatis och potatisprodukter

9

9

9

10

11

11

11

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

2

2

2

1

1

1

1

0

Andra livsmedel3

78

78

83

82

79

77

79

7

Malt- och läskedrycker

8

8

10

13

11

11

11

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

1 142

1 133

1 112

1 117

1 131

1 121

1 149

99

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

6

7

8

11

14

15

15

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

1 148

1 140

1 120

1 128

1 145

1 136

1 164

100

1. Inkl. konserver och andra beredningar.

2. Smör, Bregott och övrigt matfett.

3. Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.