Tabeller
Teckenförklaring
1a. Bröd och
spannmålsprodukter, miljoner kg
1b. Bröd och
spannmålsprodukter, kg per person och år
2a. Kött och köttvaror,
miljoner kg
2b. Kött och köttvaror, kg
per person och år
3a. Fisk, kräftdjur och
blötdjur, miljoner kg
3b. Fisk, kräftdjur och blötdjur,
kg per person och år
4a. Mjölk, grädde, ost, ägg
och matfett, miljoner kg
4b. Mjölk, grädde, ost, ägg
och matfett, kg per person och år
5a. Köksväxter, miljoner kg
5b. Köksväxter, kg per
person och år
6a. Frukter och bär m.m.,
miljoner kg
6b. Frukter och bär m.m.,
kg per person och år
7a. Potatis,
potatisprodukter, socker, sirap, kaffe, te och kakao, miljoner kg
7b. Potatis,
potatisprodukter, socker, sirap, kaffe, te och kakao, kg per person och år
8a. Andra livsmedel, malt-
och läskedrycker, mineralvatten samt alkoholhaltiga drycker, miljoner kg
8b. Andra livsmedel, malt-
och läskedrycker, mineralvatten samt alkoholhaltiga drycker, kg per person och
år
9a. Totalkonsumtion av
vissa varor, miljoner kg eller liter
9b. Totalkonsumtion av
vissa varor, kg eller liter per person och år
10. Näringsvärden 1960–2011
per person och dag1
11. Fördelning av
energitillförseln på protein, fett, kolhydrater och alkohol
1940–2011, procent1
12. Energitillförsel
1960–2011
13. Proteintillförsel
1960–2011
14. Fettillförsel 1960–2011
15. Kolhydrattillförsel
1960—2011
16. Tillförsel av
retinolekvivalenter 1960–2011
17. Tillförsel av C-vitaminer
1960–2011
18. Tillförsel av järn
1960–2011
19. Tillförsel av kalcium
1980–2011
20. Tillförsel av tiamin
1980–2011
21. Tillförsel av
kostfibrer 1980–2011
22. Tillförsel av alkohol
1960–2011, g per person och dag
23.
Faktisk och rekommenderad näringstäthet för vitaminer och mineraler 1960–2011,
mg per MJ
Teckenförklaring
Explanation of symbols
-
|
Noll
|
Zero
|
0
0,0
|
Mindre än 0,5
Mindre än 0,05
|
Less than 0.5
Less than 0.05
|
..
|
Uppgift inte
tillgänglig eller för osäker för att anges
|
Data not available
|
.
|
Uppgift kan
inte förekomma
|
Not applicable
|
*
|
Preliminär uppgift
|
Provisional
figure
|