Gå till nästa tabell
5b. Köksväxter, kg per person och år
5b.
Vegetables, kg per capita and year
Vara
|
1960
|
1970
|
1980
|
1990
|
2000
|
2009
|
2010
|
2011 prel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
89
|
Morötter
|
..
|
..
|
..
|
7,4
|
8,0
|
9,1
|
7,7
|
10,0
|
90
|
Övriga rotfrukter
|
..
|
..
|
..
|
1,5
|
1,4
|
1,7
|
1,5
|
1,7
|
91
|
Summa rotfrukter
|
7,2
|
8,6
|
6,1
|
9,0
|
9,4
|
10,9
|
9,2
|
11,7
|
92
|
Gurkor
|
..
|
..
|
..
|
3,8
|
4,3
|
5,2
|
5,6
|
5,6
|
93
|
Lök
|
..
|
..
|
..
|
4,5
|
7,3
|
6,9
|
7,4
|
8,0
|
94
|
Purjolök
|
..
|
..
|
..
|
1,1
|
1,4
|
1,1
|
1,2
|
1,1
|
95
|
Blomkål
|
..
|
..
|
..
|
1,1
|
1,0
|
1,1
|
1,1
|
1,4
|
96
|
Vitkål, rödkål,
brysselkål, grönkål och broccoli1
|
..
|
..
|
..
|
4,9
|
5,3
|
4,8
|
5,4
|
4,9
|
97
|
Sallad1
|
..
|
..
|
..
|
5,0
|
5,5
|
5,9
|
5,7
|
6,1
|
98
|
Tomater
|
..
|
..
|
..
|
6,3
|
8,6
|
9,9
|
9,8
|
10,1
|
99
|
Övriga köksväxter,
färska1
|
..
|
..
|
..
|
2,3
|
5,4
|
8,0
|
8,3
|
9,6
|
100
|
Summa köksväxter,
färska
|
14,3
|
20,6
|
21,7
|
28,9
|
38,8
|
43,0
|
44,3
|
46,8
|
101-102
|
Rotfrukter och övriga
köksväxter, frysta eller torkade
|
2,4
|
3,2
|
4,4
|
4,8
|
5,1
|
6,1
|
6,3
|
6,1
|
103
|
Köksväxter, inlagda i
ättika
|
1,5
|
3,0
|
3,4
|
3,4
|
3,3
|
3,1
|
3,2
|
3,2
|
104
|
Köksväxter, beredda
eller konserverade på annat sätt än genom inläggning i ättika
|
3,0
|
4,0
|
5,2
|
8,8
|
9,3
|
12,7
|
12,3
|
12,9
|
|