STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2013:04

 

Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

11. Fördelning av energitillförseln på protein, fett, kolhydrater och alkohol
1940–2011, procent1

11. Distribution of supply of energy in protein, fat, carbohydrates and alcohol 1940–2011, percent

 

Protein

Fett

Kolhydrater

Alkohol

Summa

1940

11,6

33,0

55,4

..

100

1945

12,1

32,6

55,3

..

100

1950

11,6

36,9

51,5

..

100

1955

11,7

38,5

49,8

..

100

1960

10,8

39,2

50,0

..

100

1965

11,0

40,0

49,0

..

100

1970

11,4

39,3

49,3

..

100

1975

12,0

39,4

48,6

..

100

1980

12,4

40,1

47,4

..

100

 

 

 

 

 

 

1980

11,8

38,7

46,4

3,1

100

1985

11,8

38,5

46,8

2,9

100

1990

12,0

37,2

47,8

3,0

100

1995

12,7

36,6

47,6

3,1

100

2000

13,1

35,5

48,4

3,0

100

2005

13,4

35,2

48,3

3,0

100

 

 

 

 

 

 

2009

13,9

34,4

47,1

3,0

98

2010

14,0

35,0

46,0

3,0

98

2011 prel.

13,7

35,8

45,8

3,2

98

1. Fr.o.m. 1995 beräknas energimängden med faktorerna 17 kJ/g för protein och kolhydrater, 37,0 kJ/g för fett och med 29,0 kJ/g för alkohol.