STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2013:04

 

Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

14. Fettillförsel 1960–2011

14. Supply of fat 1960–2011

 

g per person och dag

Procent

 

1960

1970

1980

1990

2000

2009

2010
 

2011
 prel.

2011
 prel.

Bröd och spannmålsprodukter

11

10

12

14

15

16

16

14

11

Kött och köttvaror

25

25

23

21

24

29

30

29

22

Fisk, kräft- och blötdjur1

2

3

3

3

3

5

5

4

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

14

12

11

8

7

6

6

6

5

Grädde och
mjölkpulver

4

5

6

7

8

9

9

9

7

Ost

5

6

10

11

11

11

12

11

9

Ägg

3

3

3

3

3

2

2

3

2

Matfett2

49

46

47

37

32

28

27

32

25

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

3

2

1

1

1

1

1

1

1

Frukt och bär

 

 

1

2

2

5

5

5

4

Potatis och potatisprodukter

0

1

1

2

3

4

4

4

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel3

4

6

8

10

12

13

14

13

10

Malt- och läskedrycker4

0

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

119

119

126

121

120

129

130

132

100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

..

..

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

..

..

126

121

120

129

130

132

100

1. Inkl. konserver och andra beredningar.

2. Smör, Bregott och övrigt matfett.

3. Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.

4. Exkl. starköl.