STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2013:04

 

Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

16. Tillförsel av retinolekvivalenter 1960–2011

16. Supply of retinol equivalents 1960–2011

 

RE per person och dag1

Procent

 

1960

1970

1980

1990

2000

2009
 

2010
 

2011
 prel.

2011
 prel.

Bröd och spannmålsprodukter

80

80

80

80

98

95

94

85

5

Kött och köttvaror

90

100

250

250

571

641

616

588

36

Fisk, kräft- och blötdjur2

20

20

30

40

32

49

36

27

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

110

90

140

150

135

87

87

89

6

Grädde och
mjölkpulver

30

40

60

60

74

76

77

79

5

Ost

40

50

100

90

99

100

108

100

6

Ägg

60

60

60

60

53

57

60

60

4

Matfett3

460

460

440

460

391

261

263

272

17

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

50

70

370

410

392

253

232

274

17

Frukt och bär

10

10

30

30

21

11

11

11

1

Potatis och potatisprodukter

0

0

0

0

3

1

1

1

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel4

10

10

40

40

24

28

28

26

2

Malt- och läskedrycker

0

0

0

0

0

0

0

1

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

950

990

1 600

1 670

1 892

1 658

1 613

1 613

100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

..

..

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

..

..

1 600

1 670

1 892

1 658

1 613

1 613

100

1. Redovisningen sker numera i RE (=retinolekvivalenter) per person och dag. RE=summan av färdigbildad retinol i kosten och vitamin A aktivitet från beta-karoten.

2. Inkl. konserver och andra beredningar.

3. Smör, Bregott och övrigt matfett.

4. Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.