STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2013:04

 

Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

17. Tillförsel av C-vitaminer 1960–2011

17. Supply of vitamin C 1960–2011

 

mg per person och dag

Procent

 

1960

1970

1980

1990

2000

2009
 

2010
 

2011
 prel.

2011
 prel.

Bröd och spannmålsprodukter

0

0

2

2

1

1

1

1

1

Kött och köttvaror

0

0

1

1

1

1

0

0

0

 

Fisk, kräft- och blötdjur1

0

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

9

8

0

0

4

0

0

0

0

Grädde och
mjölkpulver

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Ost

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Ägg

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Matfett2

0

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

12

17

21

27

43

54

56

62

38

Frukt och bär

28

37

46

45

45

36

39

43

26

Potatis och potatisprodukter

17

13

18

17

14

32

31

32

20

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel3

0

0

1

2

3

5

5

5

3

Malt- och läske-drycker 

0

0

0

0

0

14

15

20

12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

66

75

89

94

112

144

149

164

100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

..

..

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

..

..

89

94

112

144

149

164

100

1. Inkl. konserver och andra beredningar.

2. Smör, Bregott och övrigt matfett.

3. Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.