STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2013:04

 

Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

19. Tillförsel av kalcium 1980–2011

19. Supply of calcium 1980–2011

 

mg per person och dag

Procent

 

 

1980

1985

1990

2000

2009
 

2010
 

2011
 prel.

2011
 prel.

Bröd och spannmålsprodukter

108

107

109

108

125

130

117

11

Kött och köttvaror

27

24

23

27

34

33

33

3

Fisk, kräft- och blötdjur1

14

15

15

15

26

23

19

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

542

516

456

450

404

403

388

35

Grädde och
mjölkpulver

16

16

18

23

24

24

24

2

Ost

249

261

285

283

293

317

292

26

Ägg

14

15

14

13

13

13

13

1

Matfett2

8

9

9

9

3

3

3

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

37

45

49

55

59

59

63

6

Frukt och bär

30

28

30

28

40

42

42

4

Potatis och potatisprodukter

9

9

9

10

11

11

10

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

2

2

2

1

1

1

1

0

Andra livsmedel3

78

78

83

82

77

78

77

7

Malt- och läskedrycker

8

8

10

13

11

11

13

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

1 142

1 133

1 112

1 117

1 121

1 149

1 096

99

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

6

7

8

11

15

15

16

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

1 148

1 140

1 120

1 128

1 136

1 164

1 111

100

1. Inkl. konserver och andra beredningar.

2. Smör, Bregott och övrigt matfett.

3. Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.