Gå till nästa tabell
20. Tillförsel av tiamin 1980–2011
20. Supply of thiamin 1980–2011
|
|
|
|
1980
|
1985
|
1990
|
2000
|
2009
|
2010
|
2011
prel.
|
2011
prel.
|
Bröd och spannmålsprodukter
|
0,7
|
0,8
|
0,8
|
0,9
|
0,8
|
0,9
|
0,8
|
39
|
Kött och
köttvaror
|
0,5
|
0,4
|
0,4
|
0,5
|
0,6
|
0,6
|
0,6
|
30
|
Fisk, kräft- och
blötdjur1
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mjölk
|
0,2
|
0,2
|
0,2
|
0,2
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
6
|
Grädde och
mjölkpulver
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0,0
|
0
|
Ost
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
1
|
Ägg
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
1
|
Matfett2
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Köksväxter
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
6
|
Frukt och bär
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
6
|
Potatis och
potatisprodukter
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
5
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Socker och sirap
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
Andra livsmedel3
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0,1
|
0
|
2
|
Malt- och läskedrycker
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Totalt
livsmedel
|
1,8
|
1,7
|
1,8
|
2,0
|
2,1
|
2,1
|
2,1
|
100
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alkoholhaltiga
drycker
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Totalt
|
1,8
|
1,7
|
1,8
|
2,0
|
2,1
|
2,1
|
2,1
|
100
|
1. Inkl. konserver och andra beredningar.
2. Smör, Bregott och övrigt matfett.
3. Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och
konfektyrvaror, vissa såser och glass.
|