STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2005:4

 

Konsumtionen av livsmedel och dess näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

5b. Köksväxter, kg per person och år

5b. Vegetables, kg per head and year

Vara

 

1960

1965

1970

1975

1980

1985

1990

1995

2000

2002

2003 prel.

89

Morötter

..

..

..

..

..

6,6

7,4

8,2

8,0

7,4

8,5

90

Övriga rotfrukter

..

..

..

..

..

2,4

1,5

1,5

1,4

1,1

1,1

91

Summa rotfrukter

7,2

7,8

8,6

7,9

6,1

9,0

9,0

9,6

9,4

8,5

9,6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

92

Gurkor

..

..

..

..

..

3,5

3,8

3,3

4,3

4,5

4,0

93

Lök

..

..

..

..

..

4,3

4,5

5,2

7,3

5,6

5,4

94

Purjolök

..

..

..

..

..

0,8

1,1

1,1

1,4

1,3

1,2

95

Blomkål

 

 

 

 

 

1,1

1,1

1,0

1,0

1,0

1,0

96

Vitkål, rödkål, brysselkål, grön
kål, broccoli och salladskål 1

..

..

..

..

..

5,8

4,9

5,8

5,3

4,6

4,7

97

Sallad, salladskål 1

..

..

..

..

..

4,2

5,0

4,0

5,5

6,2

5,7

98

Tomater

..

..

..

..

..

5,4

6,3

8,1

8,6

8,6

8,5

99

Övriga köksväxter, färska

..

..

..

..

..

2,8

2,3

3,5

5,4

6,3

6,7

100

Summa köksväxter, färska

14,3

18,8

20,6

20,9

21,7

27,9

28,9

31,9

38,9

37,9

37,2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

101-102

Rotfrukter och övriga köksväxter, frysta samt torkade

2,4

2,4

3,1

4,1

4,4

4,9

4,8

4,8

5,1

5,6

5,7

103

Köksväxter, inlagda i ättika

1,5

2,3

3,0

3,5

3,4

3,1

3,4

3,1

3,3

3,2

3,7

104

Köksväxter, beredda eller konserverade på annat sätt än genom inläggning i ättika

3,0

4,3

4,0

4,6

5,2

4,0

8,8

7,7

9,3

10,1

11,1

1 Fr.o.m. 1995 ingår salladskål i vara 96.