STATISTIK FRÅN |
JORDBRUKSVERKET | |||
Statistikrapport 2005:4 | |||
Konsumtionen av livsmedel och dess näringsinnehåll |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
9b. Totalkonsumtion av vissa varor, kg eller liter per person och år 9b.
Total consumption of some products, kg or litre per head and year
1 Uppgifterna fr.o.m. 1995 baseras på en ny insamlingsmetod varför de ej är helt jämförbara med tidigare år. 2 Fr.o.m. 1998 ingår gryn av vete och råg. 3 Fr.o.m. 1995 redovisas kalvkött tillsammans med nötkött. 4 Uppgifterna baseras på ett bristfälligt underlag och är därför osäkra. 5 Uppgifterna för 1950 är inte helt jämförbara med efterföljande år. 6 Redovisas omräknat till hel färskvikt. 7 Inkl. jordbrukarnas hemmaförbrukning och direktförsäljning. 8 Fr.o.m. år 2000 används fetthaltsgränsen 29 %, tidigare år gällde 27 %. Detta innebär att redovisade siffror före år 2000 inte är helt jämförbara med de som redovisats tidigare. 9 Uppgifterna fr. o. m. 1994 är inte helt jämförbara med tidigare år. Fr.o.m. 1995 ingår inte ägginnehållet i importerade och exporterade livsmedelsprodukter i beräkningarna ( nettoexporten har tidigare uppgått till ca 2 mkg). 10 Uppgifterna fr.o.m. 1988 är inte helt jämförbara med tidigare år. 11 Redovisas i produktvikt. 12 Fr.o.m. 2000 redovisas saft och juice av köksväxter tillsammans med beredda frukter och bär. 13 Köttsoppor ingår fr.o.m. 1960. 14 Uppgifterna fr.o.m. 2000 är reviderade p.g.a. ändringar i källmaterialet. |