STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2005:4

 

Konsumtionen av livsmedel och dess näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

15. Kolhydrattillförsel 1960-2003, g per person och dag

15. Supply of carbohydrates 1960-2003, g per head and day

 

Absoluta tal

Procent

 

1960

1970

1980

1990

1995 6

2000 6

2002 6

2003 6
prel.

2003
prel.

Bröd och spannmålsprodukter

141

133

134

147

141

154

179

163

43

Kött och köttvaror

3

3

5

4

4

4

5

5

1

Fisk, kräft- och blötdjur 1

0

0

1

1

1

1

1

1

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

22

22

25

22

21

21

21

21

6

Grädde och
mjölkpulver

1

1

1

1

1

1

1

1

0

Ost

1

1

1

1

1

1

1

1

0

Ägg

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Matfett 2

0

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

34

47

9

12

10

11

11

12

3

Frukt och bär

 

 

36

40

38

38

41

43

12

Potatis och potatisprodukter

38

33

31

30

27

26

26

26

7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

78

58

54

39

32

28

24

24

6

Andra livsmedel 3

16

24

32

36

37

44

49

48

13

Malt- och läskedrycker

12 4

22 4

11 5

16 5

19 5

23 5

25 5

25 5

75

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

346

344

340

349

331

354

385

371

99

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

..

..

2 4

3 4

3 4

3 4

4 4

4 4

14

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

..

..

342

354

334

357

389

375

100

1 Inkl. konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.

4 Inkl. starköl vars kolhydratinnehåll enligt äldre beräkningar (då energin från alkohol räknades som kolhydrater) utgör 0,4 g (1960), 1,3 g (1970) resp. 3,6 g (1980) och enligt nya beräkningar ca 1-1,7 g per person och dag 1980-91.

5 Exkl. starköl (se not 5).

6 Fr.o.m. 1995 ingår inte kostfibrer i kolhydratvärdet.