Gå till nästa tabell
17. Tillförsel av C-vitaminer 1960-2003, mg per person
och dag
17.
Supply of vitamin C 1960-2003, mg per head and day
|
|
|
|
1960
|
1970
|
1980
|
1990
|
1995
|
2000
|
2002
|
2003
prel.
|
2003
prel.
|
Bröd och spannmålsprodukter
|
0
|
0
|
2
|
2
|
2
|
1
|
2
|
2
|
1
|
Kött och
köttvaror
|
0
|
0
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
1
|
Fisk, kräft- och
blötdjur 1
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mjölk
|
9
|
8
|
0
|
0
|
0
|
4
|
4
|
4
|
3
|
Grädde och
mjölkpulver
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
Ost
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
Ägg
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
Matfett 2
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Köksväxter
|
12
|
17
|
21
|
27
|
33
|
43
|
46
|
47
|
39
|
Frukt och bär
|
28
|
37
|
46
|
45
|
47
|
45
|
48
|
50
|
42
|
Potatis och
potatisprodukter
|
17
|
13
|
18
|
17
|
16
|
14
|
13
|
13
|
11
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Socker och sirap
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
Andra livsmedel 3
|
0
|
0
|
1
|
2
|
2
|
3
|
3
|
3
|
3
|
Malt- och läskedrycker
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Totalt
livsmedel
|
66
|
75
|
89
|
94
|
101
|
111
|
117
|
121
|
100
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alkoholhaltiga
drycker
|
..
|
..
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Totalt
|
..
|
..
|
89
|
94
|
101
|
111
|
117
|
121
|
100
|