STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2005:4

 

Konsumtionen av livsmedel och dess näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

18. Tillförsel av järn 1960-2003, mg per person och dag

18. Supply of iron 1960-2003, mg per head and day

 

Absoluta tal

Procent

 

1960

1970

1980

1990

1995 1

2000 1

2002 1

2003 1 prel.

2003
prel.

Bröd och spannmålsprodukter

4,5

7,2

10,1

10,6

4,1

4,2

4,8

4,8

 

30

Kött och köttvaror

3,0

3,3

3,3

3,0

3,2

3,7

4,1

4,2

28

Fisk, kräft- och blötdjur 2

0,4

0,4

0,3

0,4

0,3

0,4

0,4

0,4

3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

0,5

0,4

0,5

0,4

0,1

0,2

0,2

0,2

1

Grädde och
mjölkpulver

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Ost

0,2

0,2

0,2

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

1

Ägg

0,7

0,7

0,5

0,5

0,5

0,5

0,4

0,4

3

Matfett 3

0

0

0,1

0,1

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

0,9

1,2

0,7

0,9

1,0

1,1

1,2

1,2

8

Frukt och bär

0,7

0,8

0,6

0,6

0,6

0,6

0,7

0,7

5

Potatis och potatisprodukter

1,7

1,5

1,0

1,0

0,8

0,8

0,8

0,8

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

0

0

0,1

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel 4

0,2

0,3

0,9

1,1

1,0

1,3

1,4

1,4

9

Malt- och läskedrycker

0

0

0,1

0,1

0,2

0,3

0,3

0,3

2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

12,8

16,0

18,4

18,8

12,1

13,3

14,5

14,4

95

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

..

..

0,3

0,4

0,4

0,6

0,7

0,7

5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

..

..

18,7

19,2

12,5

13,9

15,2

15,1

100

1 Fr.o.m. 1995 har järnberikning av siktat mjöl och mjölprodukter upphört.

2 Inkl. konserver och andra beredningar.

3 Smör, Bregott och övrigt matfett.

4 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.