Gå till nästa tabell
18. Tillförsel av järn 1960-2003, mg per person och dag
18.
Supply of iron 1960-2003, mg per head and day
|
|
|
|
1960
|
1970
|
1980
|
1990
|
1995
1
|
2000
1
|
2002
1
|
2003
1 prel.
|
2003
prel.
|
Bröd och spannmålsprodukter
|
4,5
|
7,2
|
10,1
|
10,6
|
4,1
|
4,2
|
4,8
|
4,8
|
30
|
Kött och
köttvaror
|
3,0
|
3,3
|
3,3
|
3,0
|
3,2
|
3,7
|
4,1
|
4,2
|
28
|
Fisk, kräft- och
blötdjur 2
|
0,4
|
0,4
|
0,3
|
0,4
|
0,3
|
0,4
|
0,4
|
0,4
|
3
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Mjölk
|
0,5
|
0,4
|
0,5
|
0,4
|
0,1
|
0,2
|
0,2
|
0,2
|
1
|
Grädde och
mjölkpulver
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
Ost
|
0,2
|
0,2
|
0,2
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
0,1
|
1
|
Ägg
|
0,7
|
0,7
|
0,5
|
0,5
|
0,5
|
0,5
|
0,4
|
0,4
|
3
|
Matfett 3
|
0
|
0
|
0,1
|
0,1
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Köksväxter
|
0,9
|
1,2
|
0,7
|
0,9
|
1,0
|
1,1
|
1,2
|
1,2
|
8
|
Frukt och bär
|
0,7
|
0,8
|
0,6
|
0,6
|
0,6
|
0,6
|
0,7
|
0,7
|
5
|
Potatis och
potatisprodukter
|
1,7
|
1,5
|
1,0
|
1,0
|
0,8
|
0,8
|
0,8
|
0,8
|
5
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Socker och sirap
|
0
|
0
|
0,1
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
0
|
Andra livsmedel 4
|
0,2
|
0,3
|
0,9
|
1,1
|
1,0
|
1,3
|
1,4
|
1,4
|
9
|
Malt- och läskedrycker
|
0
|
0
|
0,1
|
0,1
|
0,2
|
0,3
|
0,3
|
0,3
|
2
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Totalt
livsmedel
|
12,8
|
16,0
|
18,4
|
18,8
|
12,1
|
13,3
|
14,5
|
14,4
|
95
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Alkoholhaltiga
drycker
|
..
|
..
|
0,3
|
0,4
|
0,4
|
0,6
|
0,7
|
0,7
|
5
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Totalt
|
..
|
..
|
18,7
|
19,2
|
12,5
|
13,9
|
15,2
|
15,1
|
100
|
|