STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2005:4

 

Konsumtionen av livsmedel och dess näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

21. Tillförsel av kostfibrer 1980-2003, g per person och dag

21. Supply of fibre 1980-2003, g per head and day

 

Absoluta tal

Procent

 

1980

1985

1990

1995

2000

2002

2003 prel.

2003 prel.

Bröd och spannmålsprodukter

11

11

11

11

11

13

12

51

Kött och köttvaror

0

0

0

0

0

0

0

1

Fisk, kräft- och blötdjur 1

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

0

0

0

0

0

0

0

0

Grädde och
mjölkpulver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ost

0

0

0

0

0

0

0

0

Ägg

0

0

0

0

0

0

0

0

Matfett 2

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

2

3

3

3

4

4

4

16

Frukt och bär

3

3

3

3

3

3

3

14

Potatis och potatisprodukter

3

3

3

3

3

3

3

12

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel 3

1

1

1

1

1

1

1

5

Malt- och läskedrycker

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

19

21

21

20

22

24

23

100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

19

21

21

20

22

24

23

100

1 Inkl. konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.