STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2005:4

 

Konsumtionen av livsmedel och dess näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

5a. Köksväxter, miljoner kg

5a. Vegetables, million kg

Vara

1960

1970

1980

1990

1995

2000

2002

2003 prel.

89

Morötter

..

..

..

63,7

72,0

71,0

66,2

76,0

90

Övriga rotfrukter

..

..

..

13,0

13,0

12,8

10,1

10,0

91

Summa rotfrukter

54,1

69,4

50,9

76,7

85,0

83,8

76,3

86,0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

92

Gurkor

..

..

..

32,6

28,8

37,8

39,8

36,1

93

Lök

..

..

..

38,1

46,2

64,6

49,6

48,4

94

Purjolök

..

..

..

9,2

9,5

12,6

11,9

10,7

95

Blomkål

..

..

..

9,3

8,6

9,1

8,5

8,9

96

Vitkål, rödkål, brysselkål, grönkål, broccoli och salladskål 1

..

..

..

41,6

50,8

46,7

40,7

41,9

97

Sallad 1

..

..

..

43,1

35,6

49,2

55,0

51,0

98

Tomater

..

..

..

54,1

71,8

76,0

76,8

76,2

99

Övriga köksväxter, färska

..

..

..

19,5

30,7

47,8

56,3

60,4

100

Summa köksväxter, färska

106,6

165,6

180,0

247,5

282,0

343,8

338,6

333,6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

101-102

Rotfrukter och övriga köksväxter, frysta eller torkade

18,0

25,4

36,7

40,8

42,3

45,0

50,1

51,0

103

Köksväxter, inlagda i ättika

11,2

24,0

28,2

28,8

27,6

29,0

28,4

32,9

104

Köksväxter, beredda eller konserverade på annat sätt än genom inläggning i ättika

22,7

31,9

43,2

75,0

67,8

82,3

90,0

99,4

1 Fr.o.m. 1995 ingår salladskål i vara 96.