Gå till nästa tabell
2a. Produktion, avräkningspris & värde, köksväxter på
friland 2014–2015
2a.
Production, output price & value, field-grown vegetables 2014–2015
|
Produktion
(1 000 ton)
|
|
Pris
(kr/kg)
|
|
Värde
(miljoner kr)
|
|
2014
|
2015
|
|
2014
|
2015
|
|
2014
|
2015
|
Blomkål
|
6,8
|
6,0
|
|
6,1
|
6,9
|
|
41,6
|
41,5
|
Broccoli
|
2,6
|
3,3
|
|
16,8
|
18,2
|
|
43,7
|
59,9
|
Gurka
|
10,0
|
9,1
|
|
3,0
|
3,0
|
|
29,8
|
27,4
|
Isbergssallat
|
29,8
|
24,0
|
|
6,1
|
6,3
|
|
181,0
|
151,6
|
Annan sallat
|
5,4
|
5,8
|
|
7,1
|
12,2
|
|
38,5
|
70,5
|
Kålrot
|
4,6
|
5,5
|
|
4,0
|
4,2
|
|
18,3
|
23,2
|
Matlök
|
53,3
|
64,6
|
|
2,6
|
1,4
|
|
138,2
|
89,8
|
Morot
|
119,0
|
115,6
|
|
4,4
|
5,3
|
|
521,7
|
607,7
|
Purjolök
|
5,3
|
4,9
|
|
4,4
|
4,9
|
|
23,3
|
24,4
|
Vitkål
|
15,9
|
14,5
|
|
2,9
|
4,4
|
|
46,5
|
63,7
|
Övriga köksväxter
|
37,6
|
38,8
|
|
.
|
.
|
|
142,1
|
176,0
|
Summa
|
.
|
.
|
|
.
|
.
|
|
1
224,7
|
1
335,7
|
Anm. Kursiverade data indikerar skattningar, där
statistiken till någon del baseras på annat än lämnade uppgifter. Summan
betecknas som skattad om mer än 10 % av det sammanräknade värdet utgörs av
skattningar.
|