Gå till nästa tabell
3a. Produktion, avräkningspris & värde, köksväxter
och bär i växthus 2015–2016
3a.
Production, output price & value, greenhouse-grown vegetables and berries 2015–2016
|
Produktion
(vikt eller antal)
|
|
Pris
(kr/kg eller kr/st)
|
|
Värde
(miljoner kr)
|
|
2015
|
2016
|
|
2015
|
2016
|
|
2015
|
2016
|
Viktvaror (1
000-tal ton)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Gurka
|
28,0
|
32,6
|
|
8,4
|
9,1
|
|
234,7
|
295,0
|
Jordgubbar
|
0,3
|
0,3
|
|
44,5
|
45,6
|
|
12,0
|
12,4
|
Tomat
|
14,8
|
14,6
|
|
11,9
|
14,1
|
|
176,1
|
206,8
|
Övriga köksväxter & bär
|
0,5
|
0,5
|
|
.
|
.
|
|
27,0
|
28,9
|
Styckvaror
(miljoner styck)
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Kruksallat
|
12,6
|
14,6
|
|
8,1
|
6,7
|
|
101,4
|
98,5
|
Annan sallat
|
3,4
|
3,7
|
|
10,5
|
7,6
|
|
36,3
|
28,3
|
Kryddväxter
|
44,9
|
48,4
|
|
5,4
|
4,9
|
|
242,6
|
238,1
|
Summa
|
.
|
.
|
|
.
|
.
|
|
830,0
|
907,9
|
|