Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Version: 3.1.5
Inloggad som  | Logga ut
Mina Sidor: Version: 3.1.5 Tid: 20201006-1427

Hur du anmäler att du håller fjäderfän

Om du håller fjäderfän för kommersiellt bruk eller har mer än 350 värphönsplatser ska du anmäla det till Jordbruksverket. Syftet med att samla in uppgifterna är att det ska vara möjligt att spåra djur från en plats till en annan vid utbrott av någon smittsam djursjukdom.

De arter som du måste anmäla är ankor, duvor, fasaner, gräsänder, gäss, höns av arten Gallus gallus (inklusive slaktkyckling), kalkoner, pärlhöns, rapphöns, strutsfåglar och vaktlar.

Anmälan om djurhållning

Produktionsplatsnummer

Undantag


Om du har flera produktionsplatsnummer eller borde ha flera kan du söka om att få ett nummer för två eller flera av produktionsplatserna. Du söker då om dispens för detta. Jordbruksverket kan ge ett och samma nummer till platser med rimligt avstånd mellan sig. När du söker om dispens ska du ange vilket djurslag det gäller och bifoga en blockkarta där det är tydligt var djuren finns och hur stort avståndet är mellan de platserna.

Om du har fler än 100 djurenheter

Ibland krävs tillstånd från första hönan

Kundtjänst

Vi har öppet helgfria vardagar

   måndag–torsdag 8.00–16.30

   fredag 8.00–16.00

0771-223 223

Fråga oss via webbenlänk till annan webbplats

Skicka e-post

Fråga oss via webben