Version: 3.1.5 Inloggad som | Logga ut Mina Sidor: Version: 3.1.5 Tid: 20201006-1427 |
Exempel: Vaccination med en spruta den 1 januari = resa tidigast den 22 januari.
Exempel: Vaccination med två sprutor, den 1 januari och den 1 februari = resa tidigast den 22 februari.
En legitimerad veterinär kan överföra uppgifter och behandlingar från giltiga EU-pass och giltiga officiella hälsointyg från tredjeländer till ett EU-pass om veterinären själv anser att uppgifterna är spårbara. Vaccinationsintyg, journalkopia och vaccinationsböcker är alltså exempel på dokument som en veterinär inte kan föra över uppgifter från.
I regel, nej. Rabiesvaccinationen är inte giltig förrän väntetiden gått. Däremot har vissa länder undantag från 21-dagarsregeln och ifall ett djur ska resa direkt till ett sådant land är det ok att lämna Sverige innan 21 dagar har gått.
Nej, att landet inte har ett handelsgodkännande innebär att handelsdjur inte får komma till Sverige från ett sådant land.
Nej, titertestet kan inte föras in i efterhand utan ska göras innan djuret reser. Om inget giltigt titertest införts innan avresa innebär detta att ditt djur måste vänta i tre månader efter blodprovet för titertestet samt resa tillbaka på ett hälsointyg utfärdat av officiell veterinär i avsändarlandet. För att inte behöva vänta i tre månader och kunna resa tillbaka på EU-passet behöver godkänt resultat föras in i EU-passet av en legitimerad veterinär innan avresa.
Ja, det är möjligt.
Ett rabiesvaccin ska vara godkänt i det land som det administreras i och behöver inte vara godkänt i Sverige. Alltså är det ansvarig veterinärmyndighet i avsändarlandet som du ska vända dig till med denna fråga.
Ja, det behöver du. Det finns inget sådant undantag för transitering.
Om du själv inte reser till samma destination inom fem dagar före eller efter djurets resa så kan inte djuret räknas som sällskapsdjur utan måste uppfylla handelsreglerna. Notera att om djurets och djurägarens egen resa faktiskt sker inom fem dagar från varandra behöver djuret åtföljas av en djurägareförsäkran med fullmakt (blankett E9.204) samt en kopia på din egen bokning eller biljett utöver införselvillkoren beroende på avsändarland.
Det är officiell veterinär i avsändarland som ska fylla i intyget och ska således kunna fylla i sådana dokument. Om den officiella veterinären har problem med att fylla i intyget behöver den vända sig till ansvarig myndighet i samma land.
Sidan senast uppdaterad: 2018-10-29
http://djur.jordbruksverket.se/35960.html