Jordbruksverket.se använder kakor (cookies) för att fungera på ett bra sätt. Här kan du läsa mer om hur vi använder kakor.
Version: 3.1.3
Inloggad som  | Logga ut
Mina Sidor: Version: 3.1.3 Tid: 20200213-1514

Råd till dig som har ett djur som är bärare av MRSP

Med MRSP-bärare menas ett djur som efter provtagning visat sig vara bärare av MRSP men saknar synliga tecken på en pågående infektion. Djuret kan bära MRSP tillfälligt eller under en längre period.

Ett djur kan plocka upp MRSP vid nära kontakter med en smittförande individ eller från miljön och sedan efter en tid göra sig av med bakterien helt.  Det finns också djur som bär bakterien under längre perioder. För att skilja en tillfällig bärare från en som bär bakterien under en längre period krävs upprepade provtagningar under en sammanhängande period.

Du bör alltid informera att ditt djur haft en MRSP-infektion eller att djuret är bärare av MRSP inför varje veterinärbesök. Detta för att minska risken för smittspridning och för att djuret ska få en korrekt behandling.

Har du ett djur med en pågående MRSP-infektion? Då finns det från den 1 september 2013 krav som du måste följa. Läs mer om kraven till höger.

Kundtjänst

Vi har öppet helgfria vardagar

   måndag–torsdag 8.00–16.30

   fredag 8.00–16.00

0771-223 223

Fråga oss via webbenlänk till annan webbplats

Skicka e-post

Fråga oss via webben