Statens Jordbruksverk
Sveriges officiella statistik - Statistiska meddelanden
Ekologisk animalieproduktion 2014

JO 27 SM 1501

 

pil.gifFörsta sidan - I korta drag pil.gifStatistiken med kommentarer
pil.gifTabeller pil.gifFakta om statistiken
pil.gifKontaktpersoner, mer information pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

2. Produktion av ekologiska mjölkprodukter vid mejeri

2. Production of organic dairy products at dairies

 

Kvantitet, ton

Quantity, tonnes

Andel ekologiska mjölkprodukter

Organic share of total production

 

2010

2011

2012

2013

2014

2010

2011

2012

2013

2014

 

Konsumtionsmjölk

109 808

118 777

104 207

98 729

116 710

12,0 %

13,5 %

12,0 %

11,4 %

14,4 %

(Drinking milk)

Därav fetthalt (Fat content)

> 2,0 %

18 562

30 541

25 110

22 528

20 783

7,1 %

12,2 %

10,2 %

9,6 %

9,0 %

1,0 - 2,0 %

70 294

65 552

59 213

54 423

70 397

14,9 %

14,4 %

13,1 %

11,6 %

16,8 %

< 1,0 %

20 952

22 684

19 884

21 778

25 530

11,6 %

13,2 %

11,8 %

13,5 %

15,8 %

 

Syrade produkter

27 845

25 995

23 826

22 131

26 327

10,6 %

9,9 %

9,4 %

8,9 %

10,7 %

(Acidified milk)

 

Därav fetthalt (Fat content)

 

> 2,0 %

23 675

21 496

19 101

16 220

16 585

15,9 %

14,4 %

13,2 %

11,8 %

12,3 %

- 2,0 %

4 170

4 499

4 725

5 911

9 742

3,7 %

4,0 %

4,3 %

5,3 %

8,7 %

 

Grädde (Cream)

4 389

3 292

3 360

2 609

4 418

4,0 %

3,0 %

3,0 %

2,5 %

4,2 %

 

Ost (Cheese)

629

629

531

564

673

0,6 %

0,6 %

0,5 %

0,6 %

0,8 %

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Smör (Butter)

..

..

..

..

..

.. 

.. 

.. 

.. 

.. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölkpulver (Milk powder)

..

..

..

..

..

.. 

.. 

.. 

.. 

.. 


Källa: LRF Mjölk

Source: LRF Dairy Sweden