STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2007:2

 

Konsumtionen av livsmedel och dess näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

21. Tillförsel av kostfibrer 1980-2005, g per person och dag

21. Supply of fibre 1980-2005, g per head and day

 

Absoluta tal

Procent

 

1980

1985

1990

2000

2003

2004

2005 prel.

2005 prel.

Bröd och spannmålsprodukter

11

11

11

11

12

12

12

50

Kött och köttvaror

0

0

0

0

0

0

0

2

Fisk, kräft- och blötdjur 1

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

0

0

0

0

0

0

0

0

Grädde och
mjölkpulver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ost

0

0

0

0

0

0

0

0

Ägg

0

0

0

0

0

0

0

0

Matfett 2

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

2

3

3

4

4

4

4

17

Frukt och bär

3

3

3

3

3

3

4

15

Potatis och potatisprodukter

3

3

3

3

3

3

3

11

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel 3

1

1

1

1

1

1

1

5

Malt- och läskedrycker

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

19

21

21

22

23

23

23

100

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

19

21

21

22

23

23

23

100

1 Inkl. konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.