Statens Jordbruksverk
Sveriges officiella statistik - Statistiska meddelanden
Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

JO 44 SM 1801

 

pil.gifFörsta sidan - I korta drag pil.gifStatistiken med kommentarer
pil.gifTabeller pil.gifDiagram pil.gifFakta om statistiken
pil.gifKontaktpersoner, mer information pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

20. Tillförsel av tiamin 1980–2017 per person och dag

20. Supply of thiamine 1980–2017 per capita and day

 

Milligram per person och dag

Procent

1980

1990

2000

2010

2015

2016

2017

2017

 prel.

 prel.

Bröd och spann-målsprodukter

0,7

0,8

0,8

0,9

0,8

0,8

0,6

35

Kött och köttvaror

0,5

0,4

0,5

0,6

0,6

0,6

0,5

30

Fisk, kräft- och blötdjur1

0,0

0,0

0,0

0,1

0,0

0,0

0,0

2

Mjölk

0,2

0,2

0,2

0,1

0,1

0,1

0,1

7

Grädde och mjölkpulver

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

1

Ost

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

1

Ägg

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

1

Matfett2

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0

Köksväxter

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

7

Frukt och bär

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

0,2

9

Potatis och potatisprodukter

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

0,1

5

Socker och sirap

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0

Andra livsmedel3

0,0

0,0

0,0

0,1

0,0

0,1

0,0

2

Malt- och läskedrycker

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0

Totalt livsmedel

1,8

1,8

2,0

2,1

2,0

2,0

1,8

100

Alkoholhaltiga drycker

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0,0

0

Totalt

1,8

1,8

2,0

2,1

2,0

2,0

1,8

100


1 Inklusive konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.