Gå till nästa tabell
1a. Bröd och spannmålsprodukter, miljoner kg
1a.
Bread and cereals, million kg
Vara
|
1960
|
1970
|
1980
|
1990
|
2000
|
2010
|
2016
|
2017
|
2018 prel.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
1
|
Vetemjöl
|
121,8
|
94,3
|
114,0
|
113,0
|
96,9
|
83,6
|
76,2
|
71,3
|
70,8
|
2
|
Rågmjöl
|
4,2
|
2,9
|
2,9
|
2,2
|
1,2
|
1,6
|
1,7
|
1,7
|
1,5
|
3
|
Mjöl från blandningar
av vete och råg samt mjöl av annan spannmål
|
18,8
|
14,9
|
17,9
|
15,5
|
9,0
|
5,3
|
3,6
|
3,3
|
3,3
|
4
|
Risgryn
|
7,9
|
11,1
|
19,2
|
33,4
|
35,3
|
50,2
|
60,7
|
55,4
|
56,1
|
5
|
Havregryn samt gryn
och flingor av annan spannmål
|
20,2
|
17,3
|
20,2
|
24,1
|
21,7
|
33,4
|
39,4
|
33,6
|
19,6
|
6
|
Summa mjöl och gryn
|
172,9
|
140,5
|
174,2
|
188,2
|
164,1
|
174,1
|
181,6
|
165,2
|
151,4
|
7
|
Mixer m.m. beredda av
mjöl eller stärkelse
|
4,2
|
5,0
|
3,5
|
5,1
|
4,5
|
4,8
|
5,3
|
3,0
|
3,0
|
8
|
Vällingpulver
|
3,0
|
13,5
|
12,3
|
10,7
|
7,5
|
6,4
|
5,4
|
4,6
|
5,1
|
9
|
Pasta och liknande
produkter
|
6,1
|
10,0
|
19,5
|
36,6
|
63,4
|
90,6
|
91,5
|
89,3
|
99,8
|
10
|
Majsflingor, rostat
ris, ostbågar, popcorn
|
4,5
|
9,3
|
13,0
|
28,4
|
37,0
|
44,2
|
27,7
|
22,5
|
24,8
|
11
|
Summa mjölprodukter
exkl. bröd och konditorivaror
|
17,8
|
37,8
|
48,3
|
80,8
|
112,4
|
146,0
|
130,0
|
119,4
|
132,7
|
12
|
Knäckebröd1
och flatbröd2, 3
|
49,3
|
47,6
|
50,9
|
47,9
|
31,9
|
30,7
|
34,3
|
35,4
|
33,7
|
13
|
Skorpor och skorpmjöl3
|
10,5
|
12,8
|
12,4
|
8,2
|
5,1
|
..
|
..
|
..
|
..
|
14
|
Mjukt matbröd
(inklusive tunnbröd)2
|
231,4
|
245,1
|
254,7
|
264,9
|
400,4
|
513,5
|
512,1
|
523,2
|
515,2
|
15
|
Kex, rån och torra
småkakor
|
24,6
|
39,8
|
39,3
|
53,2
|
43,2
|
41,3
|
45,1
|
55,8
|
56,9
|
16-17
|
Bullar, vetelängder,
wienerbröd, annat mjukt kaffebröd, bakelser,
tårtor, sockerkakor och övriga bakverk (inklusive crêpes, pizzor, piroger)
|
109,5
|
96,9
|
59,1
|
71,5
|
110,8
|
147,6
|
136,8
|
136,3
|
145,7
|
18
|
Summa bröd och
konditorivaror
|
425,3
|
442,2
|
416,4
|
445,7
|
591,4
|
733,1
|
728,2
|
671,3
|
751,5
|
1 Inklusive ströbröd
framställt av knäckebröd.
2 Från och med år 1995
redovisas tunnbröd tillsammans med mjukt matbröd.
3
Från
och med år 2003 redovisas skorpor och skorpmjöl med knäckebröd och flatbröd.
|