Statens Jordbruksverk
Sveriges officiella statistik - Statistiska meddelanden
Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

JO 44 SM 1901

 

pil.gifFörsta sidan - I korta drag pil.gifStatistiken med kommentarer
pil.gifTabeller pil.gifDiagram pil.gifFakta om statistiken
pil.gifKontaktpersoner, mer information pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

13. Proteintillförsel 1960–2018 per person och dag

13. Supply of protein 1960–2018 per capita and day

 

Gram per person och dag

Procent

1960

1970

1980

1990

2000

2010

2016

2017

2018

2018

 prel.

 prel.

Bröd och spann-målsprodukter

18

17

17

19

22

25

23

23

23

22

Kött och köttvaror

17

19

23

21

27

35

36

32

31

30

Fisk, kräft- och blötdjur1

6

6

6

7

7

11

10

8

8

8

 

 

Mjölk

15

15

17

14

13

12

10

10

9

9

Grädde och mjölkpulver

1

1

1

1

1

1

1

1

1

1

Ost

5

6

10

11

11

12

12

11

11

11

Ägg

3

3

4

4

3

3

3

3

3

3

Matfett2

0

0

0

1

1

0

0

0

0

0

 

 

Köksväxter

4

5

2

3

3

3

3

5

5

4

Frukt och bär

..

..

1

2

2

2

3

4

4

4

Potatis och potatisprodukter

4

4

3

3

3

3

3

3

3

3

 

 

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel3

1

2

3

4

4

4

4

5

5

5

Malt- och läskedrycker4

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

 

 

Totalt livsmedel

74

78

87

89

96

112

109

105

103

100

 

 

Alkoholhaltiga drycker

..

..

0

0

0

1

0

0

0

0

 

 

Totalt

..

..

87

89

97

112

109

105

103

100


1 Inklusive konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.

4 Exklusive starköl.