Statens Jordbruksverk
Sveriges officiella statistik - Statistiska meddelanden
Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

JO 44 SM 1901

 

pil.gifFörsta sidan - I korta drag pil.gifStatistiken med kommentarer
pil.gifTabeller pil.gifDiagram pil.gifFakta om statistiken
pil.gifKontaktpersoner, mer information pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

14. Fettillförsel 1960–2018 per person och dag

14. Supply of fat 1960–2018 per capita and day

 

Gram per person och dag

Procent

1960

1970

1980

1990

2000

2010

2016

2017

2018

2018

 prel.

 prel.

Bröd och spann-målsprodukter

11

10

12

14

15

16

15

17

16

12

Kött och köttvaror

25

25

23

21

24

30

28

26

25

19

Fisk, kräft- och blötdjur1

2

3

3

3

3

5

5

4

4

3

Mjölk

14

12

11

8

7

6

6

5

5

4

Grädde och mjölkpulver

4

5

6

7

8

9

9

9

8

6

Ost

5

6

10

11

11

12

12

12

12

9

Ägg

3

3

3

3

3

2

3

3

3

2

Matfett2

49

46

47

37

32

27

29

30

28

21

Köksväxter

3

2

1

1

1

1

1

1

1

1

Frukt och bär

..

..

1

2

2

5

6

6

6

4

Potatis och potatisprodukter

0

1

1

2

3

4

7

4

4

3

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel3

4

6

8

10

12

14

14

21

20

15

Malt- och läskedrycker4

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Totalt livsmedel

119

119

126

121

120

130

134

137

131

100

Alkoholhaltiga drycker

..

..

0

0

0

0

0

0

0

0

Totalt

..

..

126

121

120

130

134

137

131

100


1 Inklusive konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.

4 Exklusive starköl.