Statens Jordbruksverk
Sveriges officiella statistik - Statistiska meddelanden
Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

JO 44 SM 1901

 

pil.gifFörsta sidan - I korta drag pil.gifStatistiken med kommentarer
pil.gifTabeller pil.gifDiagram pil.gifFakta om statistiken
pil.gifKontaktpersoner, mer information pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

17. Tillförsel av C-vitaminer 1960–2018 per person och dag

17. Supply of vitamin C 1960–2018 per capita and day

 

Milligram per person och dag

Procent

1960

1970

1980

1990

2000

2010

2016

2017

2018

2018

 prel.

 prel.

Bröd och spann-målsprodukter

0

0

2

2

1

1

1

2

1

1

Kött och köttvaror

0

0

1

1

1

0

1

1

0

0

Fisk, kräft- och blötdjur1

0

0

0

0

0

0

0

1

1

1

Mjölk

9

8

0

0

4

0

2

2

1

1

Grädde och mjölkpulver

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Ost

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Ägg

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Matfett2

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Köksväxter

12

17

21

27

43

56

56

41

40

36

Frukt och bär

28

37

46

45

45

39

40

38

38

34

Potatis och potatisprodukter

17

13

18

17

14

31

33

30

30

26

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel3

0

0

1

2

3

5

1

1

0

0

Malt- och läskedrycker

0

0

0

0

0

15

17

0

0

0

Totalt livsmedel

66

75

89

94

112

149

151

113

112

100

Alkoholhaltiga drycker

..

..

0

0

0

0

0

0

0

0

Totalt

..

..

89

94

112

149

151

113

112

100


1 Inklusive konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.