Statens Jordbruksverk
Sveriges officiella statistik - Statistiska meddelanden
Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

JO 44 SM 1901

 

pil.gifFörsta sidan - I korta drag pil.gifStatistiken med kommentarer
pil.gifTabeller pil.gifDiagram pil.gifFakta om statistiken
pil.gifKontaktpersoner, mer information pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

19. Tillförsel av kalcium 1980–2018 per person och dag

19. Supply of calcium 1980–2018 per capita and day

 

Milligram per person och dag

Procent

1980

1990

2000

2010

2016

2017

2018

2018

 prel.

 prel.

Bröd och spann-målsprodukter

108

109

108

130

114

113

97

10

Kött och köttvaror

27

23

27

33

30

27

26

3

Fisk, kräft- och blötdjur1

14

15

15

23

20

13

14

1

Mjölk

542

456

450

403

347

338

323

32

Grädde och mjölkpulver

16

18

23

24

24

23

21

2

Ost

249

285

283

317

311

289

293

29

Ägg

14

14

13

13

15

14

15

1

Matfett2

8

9

9

3

2

2

2

0

Köksväxter

37

49

55

59

67

61

59

6

Frukt och bär

30

30

28

42

44

36

36

3

Potatis och potatisprodukter

9

9

10

11

11

9

9

1

Socker och sirap

2

2

1

1

1

1

1

0

Andra livsmedel3

78

83

82

78

79

108

107

10

Malt- och läskedrycker

8

10

13

11

11

7

8

1

Totalt livsmedel

1 142

1 112

1 117

1 149

1 075

1 042

1 009

99

Alkoholhaltiga drycker

6

8

11

15

11

10

11

1

Totalt

1 148

1 120

1 128

1 164

1 086

1 053

1 020

100


1 Inklusive konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.