Statens Jordbruksverk
Sveriges officiella statistik - Statistiska meddelanden
Livsmedelskonsumtion och näringsinnehåll

JO 44 SM 1901

 

pil.gifFörsta sidan - I korta drag pil.gifStatistiken med kommentarer
pil.gifTabeller pil.gifDiagram pil.gifFakta om statistiken
pil.gifKontaktpersoner, mer information pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

21. Tillförsel av kostfiber 1980–2018 per person och dag

21. Supply of fibers 1980–2018 per capita and day

 

Gram per person och dag 1

Procent

1980

1990

2000

2010

2016

2017

2018

2018

 prel.

 prel.

Bröd och spann-målsprodukter

11

11

11

12

11

13

13

48

Kött och köttvaror

0

0

0

0

0

0

0

1

Fisk, kräft- och blötdjur1

0

0

0

0

0

0

0

0

Mjölk

0

0

0

0

0

0

0

0

Grädde och mjölkpulver

0

0

0

0

0

0

0

0

Ost

0

0

0

0

0

0

0

0

Ägg

0

0

0

0

0

0

0

0

Matfett2

0

0

0

0

0

0

0

0

Köksväxter

2

3

4

4

4

5

5

17

Frukt och bär

3

3

3

4

4

4

4

16

Potatis och potatisprodukter

3

3

3

4

4

4

4

13

Socker och sirap

0

0

0

0

0

0

0

0

Andra livsmedel3

1

1

1

2

2

2

2

6

Malt- och läskedrycker

0

0

0

0

0

0

0

0

Totalt livsmedel

19

21

22

26

26

27

27

100

Alkoholhaltiga drycker

0

0

0

0

0

0

0

0

Totalt

19

21

22

26

26

27

27

100


1 Inklusive konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.