STATISTIK FRÅN
JORDBRUKSVERKET

Statistikrapport 2005:4

 

Konsumtionen av livsmedel och dess näringsinnehåll

 

pm-pil.gifFörsta sidan - Sammanfattning pm-pil.gifStatistiken med kommentarer
pm-pil.gifTabeller pm-pil.gifDiagram pm-pil.gifFakta om statistiken
pm-pil.gifKontaktpersoner, mer information pm-pil.gifIn English

Gå till nästa tabell

 

19. Tillförsel av kalcium 1980-2003, mg per person och dag

19. Supply of calcium 1980-2003, mg per head and day

 

Absoluta tal

Procent

 

 

1980

1985

1990

1995

2000

2002

2003
prel.

2003
prel.

Bröd och spannmålsprodukter

108

107

109

97

108

122

109

9

Kött och köttvaror

27

24

23

24

27

32

33

3

Fisk, kräft- och blötdjur 1

14

15

15

14

15

17

17

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mjölk

542

516

456

462

448

452

448

39

Grädde och
mjölkpulver

16

16

18

19

23

21

21

2

Ost

249

261

285

287

283

291

292

25

Ägg

14

15

14

13

13

11

11

1

Matfett 2

8

9

9

9

9

7

7

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Köksväxter

37

45

49

44

55

56

58

5

Frukt och bär

30

28

30

29

28

29

30

3

Potatis och potatisprodukter

9

9

9

9

10

10

10

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socker och sirap

2

2

2

1

1

1

1

0

Andra livsmedel 3

78

78

83

73

82

89

87

8

Malt- och läskedrycker

8

8

10

12

13

13

13

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt livsmedel

1 142

1 133

1 112

1 093

1 114

1 152

1 137

99

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alkoholhaltiga drycker

6

7

8

9

11

13

13

1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Totalt

1 148

1 140

1 120

1 102

1 125

1 165

1 150

100

1 Inkl. konserver och andra beredningar.

2 Smör, Bregott och övrigt matfett.

3 Kaffe, te, kakaopulver, honung, choklad- och konfektyrvaror, vissa såser och glass.