![]() |
![]() | |
Skörd för ekologisk och konventionell odling 2015 | JO 14 SM 1601 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
3a. Råg. Skörd
2015. Ekologisk odling 3a.
Rye. Harvest in 2015. Organic farming
![]() Anm.
Vattenhalt 14,0 %. 1) Antal jordbruksföretag som
ingår i skördeberäkningarna. Där antalet understiger 20 utelämnas resultaten
(..). 2) Arealer med ekologisk odling.
Areal skördad som grönfoder ingår ej. Den redovisas i tabell 32. 3) Total grödareal har redovisats
i Statistiskt meddelande JO 16 SM 1601. Areal skördad som grönfoder ingår ej. 4) Kvoten påverkas starkt av var
i landet den ekologiska respektive konventionella odlingen huvudsakligen är
belägen. Inom forsknings- och försöksverksamheten försöker man undvika
skillnader som beror på belägenhet, jordartsskillnader, markstruktur med mera
då olika typer av odlingssystem jämförs i planerade fältförsök. Så är inte
fallet i denna statistik eftersom uppgifterna avser den faktiska odlingen. |